ANKARA ELMADAĞ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ MESAJI

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İlhan ERANIL´ın, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Mesajı
2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ MESAJI

Değerli Meslektaşlarım, çok değerli anne ve babalar ve sevgili Öğrenciler;

2017/2018 Eğitim öğretim yılı öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olsun.

2017-2018 öğretim yılına, 2 anaokulu, 2 Anadolu lisesi, 1 Fen Lisesi, 2 Anadolu İmam Hatip Lisesi, 4 meslek lisesi,  15 ilkokul, 12 ortaokul ve 4 İmam Hatip Ortoakulunda, yaz tatili döneminde onarım, boya-badana ve temizlik işleri tamamlanarak, sorunsuz ve problemsiz olarak başlamış bulunuyoruz.

 Sevgili öğrenciler; uzun bir tatilin ardından okulunuza, öğretmenlerinize, arkadaşlarınıza tekrar kavuştunuz. Bizim sizlerden isteğimiz, planlı ve düzenli olarak çok çalışmanız ve başarılı olmanızdır.

Sevgili gençler, zengin bir tarih ve kültür birikimine sahip, medeniyetler inşa etmiş büyük bir milletin ve ülkenin evlatlarısınız.  Özgüven içinde, gücünüzü ecdadınızdan alarak, aydınlık istikbali hiç kuşkusuz sizler inşa edeceksiniz.

Bizler sizlerin başarısı için elimizden geleni yapacağız. Her yönüyle birikimli ve donanımlı gençler olmanız için çalışırken, milli ve manevi değerlere bağlı, ülkesini ve milletini seven, onun değerlerini özümseyen, insan hak ve özgürlüklerine saygılı gençler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur.

Kıymetli anne ve babalar; göz bebeğiniz olan çocuklarınız, bütün öğretmenlerimizin de çocuklarıdır. Çocuklarımızın mutluluğu, öğretmenlerimizin de mutluluğudur. Öğrencilerimizin başarılı ve ahlaklı olması, milli ve manevi değerlerimize bağlı, ülkesini ve milletini seven, öz güven sahibi olarak yetiştirilmesinde, sizlerin, okul ve öğretmenlerimizle işbirliği içinde olmanız çok önemlidir. Sizlerden beklentilerimiz, daima öğretmenlerimiz ile işbirliği içinde olmanızdır. Okul aile ve öğrenci işbirliği her zaman başarıyı getirmiştir. Değerli veliler, gençlerimizin yetişmesinde öğretmenlerin olduğu kadar sizlerin de emeği vardır. Hiçbir zaman unutmayalım ki, iyi bir toplumun temeli ailede atılır. Bir aile değerlerine ne kadar sahip çıkarsa, toplum da o kadar sağlam olur. Eğitim öğretimin üç ayağından birinin sizler olduğunuzu unutmayınız. Çocuklarımızı sadece maddi yönden değil, manevi yönden destekleyerek her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz.

Değerli meslektaşlarım; öğretimde başarı, mutlak ve vazgeçilmez hedefimizdir. İnsanlığın geleceğini şekillendirecek olan sevgi, saygı, hoşgörü, yardımlaşma, sorumluluk sahibi olma, paylaşma, arkadaşlık ve çalışkan olmak eğitimdeki vazgeçilmez hedeflerimizdir. Bu hedefimize ulaşmak için üstün gayret ve özverili çalışmalarınızı bekliyorum.

 Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir. Ecdadımız “öğrenmeyi ve öğretmeyi” en yüce, en anlamlı duygu ve faaliyet kabul ederek tarihin her döneminde ilmin, bilginin ve hikmetin sesi oldular. Unutulmamalıdır ki aziz milletimizin istiklâli ve istikbâli bu inancın yaşanmasına, yaşatılmasına ve idrakine bağlıdır.   İnanıyorum ki öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz, daha önceki yıllarda olduğu gibi, bu eğitim öğretim yılında da bu inançla çalışacaklar bu inancı tüm insanlığa ulaştırmanın azminde ve gayretinde olacaklardır.

 Sizlere ve öğrencilerimize başarılı bir öğretim yılı diliyorum.

 

Eğitim öğretim yılımızın tüm ülkemize hayırlı olmasını diler, hepinize saygılar sunarım.

 

                                                                                                                                İlhan ERANIL 

                                                                                                                         İlçe Milli Eğitim Müdürü

İsmetpaşa Mahallesi Cumhuriyet Cad. No 67 Elmadağ/ANKARA - 0 312 863 62 30

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.